Lång skugga ja täysikuu

Har lugnt traskat omkring min Herres hage och konstaterat att Jonatan växer så det knakar – ja, man ser det tydligt även på bild, skillnaden mellan plöjt och icke plöjt, även om det här är den ickegödslade delen som vi ser intill den gamla ängen som skiftar rött i den låga kvällssolen från norrhorisonten .

Niin… olen kävellyt hissunkissun Herrani haassa… ja mietin täysikuuta… aivan kun se olisi ollut sen lähestyminen joka nostattaa veen niin korkeaksi? Tai olikhaan se toisinpäin? Mutta korkealla on! Ranta sekä vesi… ja koivu ylttyy yli Suomen ennen kun lehet alkaa…

Ebb och flod i all ära, men Muonioälven är hög av sig själv under fullmånen… oj, och den viskar redan nu… björken sträcker sig över Finland innan den når himlen… Hm, och jag står högt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *