En tillbakablick

Hm… Markku hade en mardröm EFTER Pingstrundan… att han körde in i baken på en annan hoj och flög… Hm, hm… inte så konstigt, för jag såg att han fick bromsa hårt när vi anlände till Northlands mineralpaus. Men, varför var drickat så ljummet? Åkt med i bilen runt hela svängen? Nå, då vet vi i alla fall att de inte har ngn vinkällare i kontoret på finska sidan 😉

Sen har jag även analyserat mig själv lite… och kommit fram till att jag blir lat när ngn annan är pigg! Fick hjälp av shamanen i min Herres hage, och jag tror nog nästan att vi går på samma våglängd… eller i vart fall kändes det så… för när han kom närmare än 10 m, så försvann min ork! Men när jag såg honom arbeta på håll, så kom krafterna mina tillbaka igen. Skumt, eller bara ovant?

Ja, men något med hjärtat är det… känslomässigt, kemiskt, biologiskt eller fysiskt? Det vet jag inte… men jag får inte upp den! Inte snabbt nog i alla fall… för illamåendet hinner i fatt. M a o, pulsen är för låg vid inledande ansträngning, så det hinner bli syrebrist i muskulaturen… Suck, suck – eller är det bara dålig kondis? Nå, positivt var i alla fall att höftleden inte knakade och sprakade.

Det är bättre att gå i kuperad terräng, än att traska på på ett plant underlag. Men, varför vaknade jag i natt av att mina händer var intrasslade och kupade framför mun och näsa? Okej, det kanske är dags att lämna lite blod igen… så att jag blir av med lite järn. Ja, där har vi det – hög järnhalt i blodet gör att hjärtat går på lågvarv p g a hög syresättning, och kroppen vill ha koldioxid som motbalans för att skona cellerna från det cancerframkallande syret?

Lagom är bäst. Läsa här näst… http://www.renapharma-vifor.se/terapi/jaernmetabolism … och konstatera att min långsamhet i accelerationen kanske beror på en motsvarande brist av det här? http://sv.wikipedia.org/wiki/Myoglobin

Det ena kompenserar det andra, och det andra leder till det tredje… för att fundera på det fjärde? ://xray.bmc.uu.se/Courses/Bke1/1998/Projects/Hemoglobin/hemoglobin.html

Och det är att min tori är helt tvärtom! … syrebrist?… sista stycket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *