Fridfullt på vägarna

En riktigt avkopplande tjänstgöringsnatt, trots 25 mil i bil. Såg både tjädertuppar och hönor, en massa harar och 4 älgar! Två kalvar och två vuxna. Hm, inte konstigt att tjuvjägarna kommer åt att skjuta älg på nära håll från bil. En sprang över vägen, medan tre väntade i buskaget. Sen stod de där trots att jag stannade och tittade på dem. Ja, nog hade jag också behövt lite kött i min frys – men som sagt, Sveriges demokrati i Riksdagen har bestämt att det är olagligt, och jag var mest glad över att jag inte körde på dem…

Sen när jag vaknade, tänkte jag – vilken värme! Men det visste jag redan igår, för solen var sådär röd som den brukar vara kvällen innan. Nej, det hjälps inte – ut och greppa taikko igen, eller trollgreppet?

“Lantataalikko” eller gödselgrep/grepe… för att snygga till det hela!

2 thoughts on “Fridfullt på vägarna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *