Egenvården är på tapeten

När man sitter i väntrummet på Vårdcentralen kan man läsa en bra liten bok om egenvård, och allt man kan göra själv i förebyggande syfte sparar ju pengar åt Landstinget – om man inte väntar för länge med att söka vård när det behövs vill säga.

Ringde och sambokade mina besök till specialist, och då fick jag höra att remissen om ultraljud hade ändrats till datortomografi i stället… utifrån symtombeskrivningen… hm, bara det inte verkar vara något allvarligare?

Egenvård… det kräver en förmåga att ställa självdiagnos… och jag ömmade på vänster sida strax under revbenen… http://www.1177.se/allakapitel.asp?CategoryID=17646&AllChap=True – jaha, då kan det vara bukspottkörteln eller tolvfingertarmen?

Inget jag kan vårda själv? Eller kan jag? Kanske med kosten? Mindre med socker så att insulinproduktionen inte behöver vara så hög… och bättre med fibrer så att tarmen får det bra. Men tolv fingrar? Jag har ju bara 10.

One thought on “Egenvården är på tapeten”

  1. Att du sitter i väntrummet på vårdcentralen kan bara betyda att du kommer inte att bli lång livat. om du vill leva så ska du undvika Pajala vårdcentralen Du är välkommen till min värld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *