Någon vänder sig i graven?

Hm, hörde högljudda diskussioner på bottenvångingen, typ en mor med flera barn… men där var tomt!

Har tidigare hört ljud vid tvättmaskinen, och känt kalla kårar… men idag var jag inte så sugen att gå dit. Det är nog med spänning i livet ändå.

Nå, hoppas att förfäderna får vila i frid i alla fall!

Men jag funderar… hur kan det komma sig att utbildning är en sak, och tillämpad teori en annan?

http://www.google.se/search?hl=sv&source=hp&q=ritualens+betydelse+vid+kris&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Var på en kurs en gång, tillsammans med en man. Men när en anhörig till mannen dog, ifrågasatte han trots utbildningen en annan familjemedlems “ritual” i det akuta sorgearbetet. Själv har jag lärt mig att man inte ska ta människorna på ordet i sådana situationer, utan i stället läsa av bilden de vill förmedla med sina ibland för andra orimliga teorier.

Fast vem vet, det kanske inte bara är en besrkvining av hur högt man värderade sin anhöriga, om man tror att dennes död kan ha orsakat ett rejält strömavbrott – utan att vissa människor faktiskt kanske har så starka andar i sig att de stör elektriska magnetfält när de lämnar marknivån?

Det jag inte vet, det kan jag inte uttala mig om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *