Flickan och hästen

Eller “Pojken och Pålle”? NSD sid 35 idag.

Hm, skulle kunna känna igen mig själv i historian ganska så bra… I november 2008 fick jag hans feedback på min slutversion av diktsamlingen Batongflickans poesi – “Om jag inte hade känt dig, så hade jag trott att det var en 83-årig gubbe som hade skrivit dem”… (Nils Ferlin? 😉

Sen har han ju kunnat följa utvecklingen här på min blogg, och bor ju också mitt emot “min doktor”. Yes, då fick jag till ännu en konspirationsteori! Aaaah…

Nej, men det är ju precis som Niemi beskriver. Varför skulle inte en man som kan fälla en löpande älgalv utan kikarsikte på 90 meters håll, och barmhärtigt tala lugnande till djuret vars ryggrad gått av, också kunna gå fram till andra och ge slutliga nådaskott?

Fru Justitia är ett bra svar – eller varför inte Jesus och Gud? Men vi kan ju kalla det konst.

2 thoughts on “Flickan och hästen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *