Låt Er inte luras

… av priset!

Hm, har läst Tornedalsbladet på jobbet och ser vissa tveksamma annonser… men, jag tror att Pajalabor är kloka och klarar av att ta eget ansvar?

Ta t ex annonsen om den intelligenta och skarpsinniga föreläsningen som sker på min namnsdag…

http://www.ozakatt.se/tema/27-utanforskap-galenskap-och-kunskap/

Första tanken kanske är – jag ska komma billigt undan? Därför anmäler jag mig som anhörig och får ett billigare pris. MEN… vad gör jag samtidigt? JO, jag ställer en diagnos på någon annan…

Ringde föreläsaren för att kolla upp om man behöver något läkarintyg eller så, men nej det behövde man inte. Tanken var också bara att ge privatpersoner en billigare avgift än företag. Men… kan man lita på det?

Tänk om det är så att människor med lite pengar lockas till att ge diagnoserna liv även här i Pajala? Och sen står hela familjen med i något register?

Om det inte så… då är det väl i alla fall diskriminerande för företag? Varför ska människor från företag ha dyrare pris än andra människor?

Nej, jag får ingen logik i det hela hur jag än försöker… men förelsäningen är säkert värd det dyrare priset – för de s k “diagnoserna” står ju för hög IQ och aktiv kreativitet?

Gå lyssna!

2 thoughts on “Låt Er inte luras”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *