Uppdelning och förening?

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt och förut, jag drömde det var val i år och alla krig var slut…

Tänk, jag har hört men inte reflekterat, att skogsbolagen har delat upp oss markägare mellan sig. Typ att Stora Enso äger Kieksiäsvaara och Aareavaara, Setra tar söderut, SCA mitten, Sveaskog Tärendö och Billerud Junosuando… men Skogssällskapet då? Är det typ svenskspråkiga Enso? Eller är det månne en bolagsförening i likhet med Skogsägarna? Men finns det någon förening för skogsägare?

http://www.google.se/search?hl=sv&source=hp&q=skogs%C3%A4garf%C3%B6rening&meta=&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=

Okej… då ska jag också leka lite… och uppmanar ALLA privata skogsägare att ringa till Inskrivningen för fastighetsärenden hos Lantmäteriet på telefon 0771-636363 (tryck 2) MINST var 3:e vecka och fråga OM det har registrerats någon handling på Er fastighetsbeteckning, t ex ett falskt köpekontrakt!

För det är nämligen så idag att ägaren med automatik inte får några meddelanden därifrån om sin fastighet… och det nya förslaget innebär bara att “säljaren” ska få ett meddelande om att lagfarten har gått över på köparen – vilket juridiskt sett redan är för sent om man aldrig har sålt sin fastighet! D v s att det då är DU som då får börja processa om en “stöld” och bevisa falska namnteckningar etc, etc, etc… och inte bedriva skogsbruk för framtida generationer…

Så, nu hoppas jag att alla vaknar… och bevakar sina gamla släktningars miljonfastigheter… samt om det finns någon lokal aktiv skogsägarförening, så vill jag uppvakta dem att skriva till vår statsminister – där Inskrivningsmyndigheten föreslås bli skyldig att ALLTID skicka ett brev till den lagfarne skogsägaren när en handling kommer in till dem gällande fastigheten – vad det än skulle vara!

På min fastighet fanns det 0 inkomna eller registrerade handlingar i går och i förrgår… trots att Northlands diamantpinnar tagnerade området – men vi får väl se nästa vecka igen…

För det är väl den lagfarne ägaren som förhandlar med dem?

6 thoughts on “Uppdelning och förening?”

 1. att anse sig äga något betyder ju inte att man gör det . eller ?
  ja har ju svårt att tro att gruvbolaget som hittils satsat xxx antal miljoner kr i detta projekt skulle använda sig av falska köpekontrakt . det ligger väl i deras intresse att allt gått rätt till .

 2. JO, helt rätt – men att “äga” är ju även en allmän maktterm, typ att vissa män anser att de “äger” sin kvinna… vilket bara betyder att ingen annan ska göra anspråk?
  I ett skogsbolag, precis som i alla andra organisationer, finns olika befattningar – alltfrån virkesuppköparen eller polisen på verkstadsgolvet, till rådgivare, analytiker, strateger och jurister, för att inte tala om styrelser eller ägare.
  Så, vad jag försöker beskriva med de två olika reflektionerna är att privat ägande i vissa fall anses vara mindre viktigt att försvara än i andra fall? I lagbokens kommentarer nämns dock skogen vad gäller träden.

 3. rad 3-7 börjar med .(tänk, jag har hört……) syftar ja på . du kan ju inte mena att skogsbolagen låssas äga marken ? hur skulle de gå till ?
  ja tror ju att dom har riktiga arbetsuppgifter! men de är ju väl bara jag som inbillar mig de .

 4. Nej, jag menar inte skogsbolagen… det handlar om två olika saker! Till skogsbolagen säljer man virke, men med ett gruvbolag förhandlar man om själva marken. Men det är klart, om någon bedragare lurar till sig en fastighet – så förhandlar han ju med bägge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *