Oj så barnsligt!

Just hemkommen stoppade mamma mig “Nej, gå inte dit, du blir bara ledsen…” – Vad? Tänkte jag… och sen såg jag ju – träden är fällda!

Ja, ja… det blir intressant att följa… kan man lita på kartor eller måste man lite på hemgjorda stenrös? Hur som helst så får man inte ta bort gamla gränsstenar, för det finns tydligen ett kulturvärde i dem. Men då måste man väl logiskt nog ändå lita på kartor?

Intressant även att se VEM som har felat. Är det Stora Enso som bolag? Är det Bröderna Fredrickson som ansvarig entreprenör? Eller är det Kulju som markägare?

Jag vet svaret… redan innan jag går dit och gör en “privat” platsundersökning för att bedöma värdet på “mina träd”. Stackars Kulju som målas ut som syndabock… och stackars mina föräldrar som tagit så illa vid sig av bråket!

Ingen av de inblandade är väl direkt fattig? Där ser man, makt & pengar… och lilla stumpan ska sättas på plats? Hörde att jag anklagades även för kartstöld… som skett redan på 60-talet innan jag ens var född!

Men det värsta är väl att det är så genomskinligt? T o m Stora Ensos jurist backade från affären och körde med utpressning… betala senast 20 april… vaddå? … och så var träden fällda!

5 thoughts on “Oj så barnsligt!”

  1. Brasan får vara, för jag jobbar ju – vilket jag glömt bort! Sen funderar jag… varför är det bara en av byborna som passar på att ta tillvara de grövsta grenarna och ev spillvirke?

  2. Idag enades jag och Eilert om att göra en gemensam Majbrasa av grenarna, och konstigt nog verkade båda nöjda… ja, dessa kartor – och nu hade även han skaffat Bank ID så han framöver kan se träden han med.

  3. “Tarjoukseni on voimassa 20.4.2010 asti, minkä jälkeen joudun harkitsemaan asian jättämistä ulkopuolisen asianajajan hoidettavaksi”
    Hm, inte tolkade jag det då som att det kunde var som man säger i folkmun, eller s k “Hells Angels fasoner”…

  4. Oj då… och nu hade bolaget plöstligt ingenting med fällningen att göra… fast jag fått det redan bekräftat från alla parter. Där ser man – saker och ting är inte så enkla att reda ut när folk går ihop! Hm… vad skulle man kunna kalla ett sånt parti… “affärsdemokraterna”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *