Förhållandet är 0,8

Hm, vad gör jag här? Tänkte jag i Luleå… men där fick jag inte fotografera. Sen har jag inte tänkt på det nå mer… men idag viskade nåjden bakom min rygg – det är Du!Okej, visst känner man väl igen sin egen spegelbild, även om det är ett gammalt foto, eller en tavla där konstnären fångat de matematiska konturerna… som Sigvard Kero.

Men hur är det då med den här planschen som känns så himla hemtrevlig att se överallt på stationerna? Har reklambranschen råkat kika just på mitt tjänstelegg när de har gjort planschen?

Hm… eller är det jag som råkar vara stöpt i ett polisformat? Bara de blåa ögoenen och båtmössan som saknas? Ja, jag var faktiskt tvungen att mäta… från hakspets till öronvinge, och från örsnibb till vänster ögonvrå… och hör och häpna – förhållandet är faktiskt 0,8 på båda!

Där ser man hur viktig matematiken är för logiken – och gör det omedvetna medvetet. Nu vet jag varför jag kände igen mig själv.

4 thoughts on “Förhållandet är 0,8”

  1. Då skulle du kanske kunna vara förbi honom och fota tavlan som jag gjorde på honom? Om det är okej för honom, så skicka bilden till mig via mobilen så att jag tanka över den hit på bloggen. Minns att han tyckte att det såg ut som att han satt under polisförhör… 😉

  2. Ha ha, nej det blir det inte. Tänk vad skicklig han är, han gjorde den på mindre än 10 minuter, och ändå satt jag mitt emot och målade av honom samtidigt… mindre skickligt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *