Korpen flög lågt

Vaknade tidigt, och det är underbart att ligga och lyssna in i fågelskogen som jag lämnat utanför mitt sovrumsfönster… långa gamla granar som står tätt med björken… hm, tänk om alla skördarförare också kunde tänka på alla djuren där ute i naturen – så att de lämnade gamla träddungar åt skogens fåglar och riddåer som skydd för älgen mot jagande skotrar…

Hm, men vad ville korpen säga? Den lyfte från min Herres hage när jag gick ner, och passerade fönstret på 2 meters höjd över marken… och när jag gick ut satte den sig uppe i en gran för att prata – två gånger likt en turtur duva… mycket märkligt läte…

Jo, nu vet jag! Den ville säga mig att älgen lever… och det gör även skoterföraren, men han har haft tur! Såg att isen brustit på 2 ställen under skotermattan – så en varning för svaga isar är nog på sin plats…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *