Tänk om…

Det perfekta samhället skulle finnas… hm, och då är ju frågan – VEMs värderingar skulle avgöra vad som är perfekt?

Nästa fråga skulle vara, hur når vi då det perfekta samhället? VEM avgör vilka metoder och arbetsstätt som är okej?

Den slutliga frågan skulle nog vara – OM man uppnår en känsla av att det är perfekt – vad gör man då?

Alltså, jag har varit på en kurs/utbildning/konferens… och känner att mycket av det som sades var gamla hjulspår och att gå tillbaka in i den gamla snäva världen, där oliktänkande inte är tillåtet… nej, usch!

Men… det fanns ljusglimtar – och det är bara att börja NU! http://www.tänkom.nu/

6 thoughts on “Tänk om…”

  1. Ja nog är det konstigt att minnet försvinner. Jag som var engång början av 80 talet så berusad att jag hade svårt att gå och från smedjan . Då hjälpte två vakter ut mig. Men ännu kommer jag i håg allt som hände under kvällen

  2. Appropå berusning, så är den märklig… för även den gör anspråk på höger hjärnhalva – i alla fall hos mig! Jag blir trevligare och gladare om jag håller mig till typ 3 öl, men om jag tar mer så slutar kroppen till sluta att fungera – d v s att man blir som medvetslös, men däremot fungerar ännu den vänstra hjärnhalvan och kan matte… och minnet finns kvar nästan till 100%, skumt! Sen finns det de som är tvärtom, att de hoppar och studsar, gör en massa saker, som de dagen efter inte alls minns. Så, m a o… alkoholen kan vara väldigt förrädisk och farlig!

  3. Ha ha, men du fick säkert den där flickan att tänka efter… utan att ha bannat henne. Vet själv hur det var när jag var liten, och skulle prova… hade ju sett stora starka gubbar ha fest… men när jag försökte dricka en hel knatting var det ju kört! En liten flicka tål ju inte ens en ½ … hm. Men jag hade tur, inga fula gubbar som utnyttjade mig – bara hjälpte mig undan socialen 😉
    Skämt å sido, men varför inte lära ut fakta om alkohol, precis som med sexualundervisning. Sex i sig är inget brott om den följer lagen, samma sak är det med alkoholen. Men det är klart att det inte är du och jag som ska göra jobbet, lika lite som Jesus.

  4. Jag upplever att vi som är äldre bryr oss mindre och mindre va som händre runt om oss. jag kan ta ett exempel mobbning i skolan hur långt har man kommit med de. För det har man pratat om så länge jag kommer ihåg. Vist är alkohol olagligt att langa. jag kommer ihåg när en skolavslutning var och promenerade i Pajala Gud så många berusade ungdomar. Jag kommer ihåg när en ung tjej spyde så frågade jag henne att är det så dåligt vatten i pajala. Jag kantala om för dig din tanke är god men det finns ite så många som du och jag har inga barn samt jag är inte Jesus

  5. Men finns det några alternativ till kommunikation? 😉
    Alltså, man ska säga att barn inte får dricka, och att det är olagligt att langa till dem. Men, det finns ändå på båda sidor de som trotsar detta – och då måste “någon” kommunicera fakta om alkholen precis som man pratar om kondomer… typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *