Tåget kommer!

Tuff, tuff, tuff… tuffare… och tuffare… ja, flera tåg på varandra… och Vättern runt!

Strunt? Nej, det står i HB att regeringen finansierar våran efterlängtade järnväg som kommer att riva hela järnriddån! Yippiiii, ayou… här kommer den… rusande in på mina marker – och jag säger – Welcome to Aareavaara!

Hm, måste ju direkt efter det här skriva till Magnus på Banvereket och säga var järnvägen ska dras… för inte är jag emot den! Hm, hm… hörde nämligen tantryktena här i byn som säger att jag har stoppat den… ojdå, här börjar man bli riktigt mäktig! 😉

Nej, samråd även där… för min fastighet börjar norr om Kaalamakoski och slutar söder om Aareajoki – så nog vill jag bra gärna vilja veta VAR järvägen är tänkt att gå, innan jag ger tillträde till undersökningar av HELA fastigheten…

Och hastigheten… den måste vara hög… om man ska trampa 300 km på en dag!

Andra kussen från grannbyn var ute på träningsrunda så jag fick sällskap tillbaka från perrongen … hm, och han måste cykla minst 50 gånger till Aarea för att komma upp i de rekommenderade 100 milen… men, med en sån cykel är det säkert en fröjd! Hydraulbromsar, luftfyllda stötdämpare som går att göra styvare i uppförsbacke genom en knapptryckning… för i augusti blir det att tävla Vasaloppet! Men häftigast är dock ändå att se honom cykla på 1 hjul… och då menar jag inte att stegra, utan som på cirkus!

Ja, släkten är värst – sägs det ju?

3 thoughts on “Tåget kommer!”

  1. Ha ha, takten var bra 😉
    Varför skulle jag slå sönder min bil? Nej, självklart finns det även regler även för skogsbruket, precis som för allt annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *