kvinnokön VV älgbajs och djungel

Ja, så kan man väl sammanfatta min lilla tripp som var i sista stund…

Två fjädrar i kors… och jag funderar, hm… är Veljekset Rautio också förföljda av kvinnligt sameblod? Kvinnokönet förtrollar… för överallt har de gått hårt på kullen! Hm… men, han sticker heller inte under stol med det… så, kvarmarkera blivande fröträd högt uppe på åsarna när ni anlitar dem!

Och håll även koll runt våtmarkskanterna… där de dock får plus för att de har följt min snitsling perfekt – och jag har lätt att hitta igen alla diken!

Men, här hade det kunnat gå riktigt illa… om vänster binning inte hade spruckit precis innan… för nu fungerade den som en slalomskideutlösning, så att jag inte bröt både armar och ben när jag hamande i en natursnara!

Ja, det här med att skeita sig fram är inget för nybörjare… och det handlar inte om kondition, utan om balans! Lite väl baktung har väl jag också blivit… för jag ramlade även utan snaror… i snöns plötsliga fallgropar – swisch! och så slog jag igenom…

Älgen, den verkar trivas i mina marker… och det är inte så konstigt, för grabbarna i jaktlaget sköter verkligen om dem med saltstenar och sånt, lite här och där har jag sett… men detta är en älgkalv som jag såg redan i förrgår med skotern. Den lever gott, det såg jag på den A-klassiga avföringen… men den var inte mycket större än den jag fällde i höstas. Hm, de växer inte så mycket under vintern?

Ännu gladare blev jag när jag såg denna nya talldjungel… gödslad av älgbajs och gammal myr – så, om jag tidigare har klagat på pappas diken, tar jag tillbaka det nu! Även älgarna traskar längs botten…

Och bäcken var underbart vacker – men jag säger bara SCAs manuella gallring… Aaah! De har då verkligen gjort ett bra arbete genom sina beredskapsarbetare! En riktig frjöd för ögat, som gjorde mig ännu lyckligare och gav krafter att staka tillbaka…

3 timmars snirklande med Diggilistan, och 1 timme tillbaka – trots att skidorna och vallat var perfekt för slask… men vikingspåret för smalt… så slutet blev välbehövlig tricepsträning för det begynnande gäddhänget! 😉

Slut.

3 thoughts on “kvinnokön VV älgbajs och djungel”

  1. Joo, kyllä siellä pyörii, ja nyt on paljon helpompi löytää takasikki! 😉
    Tack! Tänk, och jag som trodde att Sattajärvibacken var ett aprilskämt… men så var det ju inte!

  2. Du tar verkligen vackra bilder. Men de flesta börjar bli bak tunga när de har passerat 40 sträcket. Nästa vinter kan man börja träna på slalombacken i sattajärvi liften är beställd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *