Rautatie tai rautatanko?

Vois kuvitella että tämä on junan reitti, mutta mikhään se munan peitti?

Olikhaan se lumi? Hm, puomi oli kuiten hauris kun kanankuori, ja mie mietin että voiskhaan sen hitsata uuesti? Hm, hm… tie on aivan loska ja nyt kiini – mutta kesälä mie juoksen täällä i bikiini!

Jaa, jaa… taitaa isä sen taas korjata samfälligheetile – tai oliskohan Raution pojalla rautatankoa oottamassa? Pittääpää soittaa ja kuulla, ko eihän sitä koskhaan tiä vaikka olis valmis juurineen?

Ja, man skulle kunna tro att det är järnvägen som kommer här, men den går på tvären baki kurvan… och sen funderar jag om Fredrickson råkar ha en vägbom till samfälligheten? Inte för att jag tror att det är de som har plogat sönder den, men man kan ju alltid undra!

Själv är jag ganska dålig på att svetsa fastän jag är ordförande för en så manlig förening som har hand om t o m egna vägar… och svetsad är den tydligen även tidigare, så far min hjälper säkert till gratis igen. Men nu vet ni, Aareajärvivägen är tillfälligt avstängd för biltrafik p g a tjällossning! http://sv.wikipedia.org/wiki/Tj%C3%A4le

4 thoughts on “Rautatie tai rautatanko?”

  1. Tydligen lätt att svetsa bara man har råmaterial – hm, tänk om jag skulle prova! Vet faktiskt en kvinnlig tandläkare som har sadlat om och blivit just svetsare. Coolt, och ganska likt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *