Är jag kaxig?

Passade på att fjärrskåda lite när jag en gång vaknade på det humöret… snön den bara vräker ner… ABBAs Agneta jag nu därför ser… men hon… hon har lite fel…

Okej att Korpilombolo, med sina stora företag Polar Fönster AB och Jutos Timer AB, skulle behöva en järnväg… men, det blir vägen till Narken som upprustas i stället för en perrong… och själva järvägen kommer att gå precis utanför Krekula & Lauri AB knutarna i Tärendö… innan den swischar vidare till Aitik i Gällivare.

De största vinnarna inom skogsbranschen blir inte bara Sveaskog eller Pajala- och Gällivare Allmänningar, utan även vi vanliga skogsbönder! Det låter väl trevligt? Pajala Kommun borde titta på en karta och se hur mycket skog som finns i kommunen, och se vilken skatt de genererar i generationer, och sen byta fot…

Mycket och… och där ser jag två alternativ… att den nya kommunalrådskandidaten ser utvecklingsmöjligheterna för sin egen hemort i min skådning, eller att det nuvarande rådet bryter sig ur och satsar på en fjärr karriär?

Ett tredje vore lite väl kaxigt tycker även jag, men låt fantasin flöda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *