Vad är riksintresse?

Om inte Riksväg 99 norr om Pajala? Hm… kanske Länsväg 395….

Och bakvänt… vad är Länsintresse? Hm… kanske arkeolgiska fynd i Aareavaara…

Tvärtom?

Skumt känns det i alla fall att Norrbottens Museum ska undersöka de 11 000 år gamla fyndigheterna med sponsrade pengar från Northland, privata skogsägare, Pajala Kommun och Landstinget – men inte Länsstyrelsen.

Varför är riket inte intresserat av sin historia i hela landet? Är det kanske rysskräcken som spökar i något led? Eller är det någon som är rädd för att komma under järnriddån? Eller finns det en patriotisk risk med att trassla in sig i drapperiet mot Finland?

Eller är det så att segraren tänker skriva historia? … hm, att man för 200 000 kr tänker vinna valet 2010?

För mig är även samer Riksintresse, och där om någonstans har nog Darwins teori fått verka… hm, kanske inte så konstigt att avundsjuka herrar ville mäta deras skallar?

Nå, renarna har haft det tufft i vinter, och jag tror att även de som har traskat omkring i min gallring har dött av hunger. Men nu borde det nog vända, för Saga började pang bom fälla underullen i konsumkassar den magiska dagen “Marian päivä”… en viktig milstolpe i den samiska cirkeln…

Trum, trum, trum, trum… oj vad det snurrar! Kan även min blogg vara av Riksintresse?

http://www.google.se/search?hl=sv&source=hp&q=riksintresse&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

3 thoughts on “Vad är riksintresse?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *