Baka inte ihop

Nej, det var det jag lärde mig i kväll… på kurs för kvinnliga skogsägare, även om nu ingen sade det…

Alltså, håll isär saker och ting… baka inte ihop det, för då ser du inte vad det kostar! Gör hellre bra och rena affärer, så att du kan lägga undan till buffert, och sedan betala skogsbruksplan, markberedningar och andra tjänster som behövs… och som sagt, kanske även avverkning av filéområden?

En bra kurs… och även kursledaren… ja, han läste mellan raderna att jag var nöjd med Rautios gallring, även om jag i upplysande syfte för mina medsystrars skogsbästa gnällde lite på virkesbranschen och dess “lurendrejeri”(?) av oss små skogsägare…

Men, tonläget i skällan avgörs helt av efterfrågan och utbud – kom i håg det Mona! Virket är bara värt det köparen betalar för det… hm, så himla enkel matematik att jag har svårt för den… men what the shit – framtiden ser ju ljus ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *