Kras

Grus i nacken? … hm, det låter det som i alla fall… och natten blev än värre, nu närmare 500 km darr och skump, inkapslad och påbyltad… på övertid dessutom! Men det var trevligt att träffa kustkollegor och känna av hetluften i andra vyer än Pajala… fast svetten den pumpar… suck!

Däremot har tanken klarnat… fingret… hm, hur kan det komma sig att en doktor kan säga åt en manlig patient att de ska böja sig framåt, för att sedan föra in ett finger i anus och känna på prostatan. Men inte säga åt en kvinna – lägg dig på rygg, för sedan föra in ett finger i slidan och känna på äggstockarna?

Kvinnosjukvård… det är väl annat än förlossning? Hm, en diskussion som jag faktiskt har börjat föra… och vi får väl se var den slutar…

Men, jag är inte unik… Skogsstyrelsen har låtit mig förstå att det finns ungefär lika många kvinnliga skogsägare i Pajala som det finns manliga poliser i norrbotten… hm, men då måste jag ändå vara unik… för jag är en kvinnlig polis.

5 thoughts on “Kras”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *