Damen på täppan

Ja, Darwin han är hård…. och här ser vi den hemska tackan leka herren på täppan… på Sagas frusna bajshög…

Skönt att jag nu kan bära vatten själv, så att mina föräldrar får avlastning. Läste i NSD att det räcker med 2 ggr om dagen, men här bär vi minst 4 – 6 ggr om dagen. Trots det vägrar fåren att dricka, och det tror jag att renarna också gör?

Det blir mycket spillhö när djuren är på lösdrift, för de ska enligt min mening då ha fri tillgång till mat – för det är med maten de regelerar kroppstemeraturen. Saga tar en tugga, lyfter ner det på marken, och sen sprider fåren ut det till en bra bädd… hm, och mycket bajs blir det också! Men det är tur att Saga har en egen “toalett” – som ni ser till höger i bild – och den hemska tackans attack ner mot sitt offer…

Så länge jag är i hagen så vågar hon inte öppet stångas, men jag tror att jag blir tvungen att låsa in det utmattade mobbingoffret på helpension innan jag far på jobbet. Hon börjar se tärd ut, och hjälper inte det, så blir det aktivt minskande av lidandet under helgen? Ja, djurlivet är hårt när man blir jagad… och det är väl tur att man är människa?

Nå, ett säkert vårtecken – Saga släpper hår från sin dundertjocka och skogskojedoftande päls! Aaah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *