Orange snabba beslut

… hm, inte helt grön… och där låg jag i tandläkarstolen när svetten började pumpa – vilket gav mitt beslut! Rotfyllning…

Jag hatar snabba beslut… helst när det handlar om mig själv, och innebär minst 4 timmar hos tandläkaren, för närmare 10 tusen kronor! … men vad har man för val när kroppen ryggar och ögonbrynen rynkas för slag med klubban… trots att smärtan inte var nämnvärd… ja, ja… tandläkaren läste i alla fall min kropp bättre än jag och började pensla bedövningssalva som en vink för mitt tänkande… hm, och nu är första etappen alltså gjord… 3 rotkanaler blottlagda… och det kändes ingenting!

Bra bedövning, eller halvdöd tand? Det kom i alla fall inge blod som det brukar… men när jag själv skulle titta in i det svarta hålet… så sade mina ögon – blunda! ;-)´

Nå, nå… hon var duktig, och pratade så där lugnande som jag brukar göra till djuren – och det ger effekt på pumpen! Den ville till att rusa lite av sprutan. Och nu blir det spännande också att se om den nya sorten antibiotika biter även på svettningarna… för den ska ha något extra medel mot bakterier, vilket även tandläkaren penslade in i roten.

Hm, nu återstår att prova böja på fingret… men jag väntar nog ett tag till… “knackprovet” varnade även där…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *