Ont på gott och ont

Såg på Fråga Doktorn, och kände mig lycklig – stackars de som alltid lever med smärta!

Själv minns jag inte så många smärtor… men jag graderar dem så här. Menssmärtor alá nära döden=10, infekterad tand innan rotfyllning=8,5, höften när den var som värst=7… och sen går vi över på ont… baggen stångade mig i låret=10/5, kattbett=4, huvudvärk=2,5…

…hm… och jag är nog lyckligt lottad – för min syster var förbi här igår… hennes huvudvärk lät vara=10… eller migrän! Ja, det är ett mysterium det här med smärta… och även specialisterna på TV erkände att läkarvetenskapen vet för lite om den långdragna eller kroniska smärtan.

För egen del känner jag inget kroniskt just nu, men det gör ont vid tryck… t ex den svullna halsen, knölen ovanför örat, tinningen, pannan, fingret… aj, när jag rör i dem… och nu svettas jag igen… suck suck… förvirrad har jag också varit, fick tömma hela tablettburken och räkna baklänges för att se om jag har tagit kvällstabletten eller inte… inte.

Nå, hoppas nästa sort biter längre än 1 dygn på svettningarna också… och den svullna buken! Men som sagt, jag är glad att jag inte känner någon direkt smärta… fastän det gör ont. Det ÄR skillnad! Men är det blodtrycket? http://www.smartguiden.nu/nyheter/0000991010blodtryck.asp

Oj, och jag som trodde det var tvärtom… att smärtan tar ner trycket… och utan tryck känner man den inte… fast det är klart, då har man kanske så låg smärttröskel att man hamnat i chock? Nej, nu är jag för virrig som sagt… God natt!

(Det goda är att man ska få ont för att skydda kroppen från det onda, och det onda är när det inte fungerar… så tänkte jag nog… när jag skrev rubriken. Jo.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *