Spökhistoria mitt på dagen…

Febertermometern i armhålan… efter en klassisk natt… då kroppen väcker mig i vargatimmen och kort därefter börjar svetten pumpa… känns det som, men jag blir inte blöt… hm… hm… och buken är uppsvälld… latmask eller blindtarm?

Nå, nu tänkte jag höja temperaturen med en sann upplevelse… och den röda tråden är förståss slump eller magi?

Sjuk men rastlös satt jag i min fåtölj… när skogens tallar lockade… gå ut… fast du har ont i halsen – så, med en halsduk för ansiktet traskade jag i väg… och stegen lockade till min fasters stuga… hm, här borde man nog skotta taket, tänkte jag och gick runt stugan… brrr…. kylan skalv ända in i benmärgen… darr darr… och virvelvinden kom som en isande pust, snön flög ner från träden… och sen, blev det varmare igen…

Tänkte att det var nog någon ande jag kom och störde… så jag hälsade dem farväl och gick hemmåt igen. Och då… mötte jag min far… han var precis på väg till sin systers stuga för att skotta bort snön bakom skorstenen… hm, tänkte jag… och sen när han kom hem därifrån funderade jag… hm, hm… han var tydligen nära på att åka ner med snön… 74 år, med konstgjort knä och höft…

Nej, nu börjar det vara dags för mig att komma i form… det är ju jag som ska kliva upp på taken!

Ingen feber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *