Krig är kalkylerade risker

Jaha, och då vaknade man med hjärtat i armhålan… “Jag har blivit hotad”… det är inte kul!

Hm, om jag inte skriver på en förlängning av kontraktet, så kommer jag att råka ut för skada i min skog… och vad gjorde jag? Jo jag åkte förståss ut och kollade om skadverkarna hade kommit medan jag sov…

Men oj, det regnar! Medan jag stod hos Saga hörde jag maskinljud… hm, måste åka och kolla det andra området tänkte jag… och där – såg jag 4 renar! Oh nej, det betyder “krig” i mina termer…

Ljudet å andra sidan, det är Northlands provborrare…

Hm, tänk att vissa affärsmän är beredda till vad som helst… till den grad att t o m Pajala Kommun skriver in risken i sin Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) över väntade effekter av en ny översiktsplan… “Ökad risk för psykosocial ohälsa för närboende till gruvområdet avseende ersättningsfrågor mm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *