Snyftvalsen gick inte hem

Nej, Tapio Rautavaaras självömkande visa har ingenting att hämta hos Indianen… jag vet, för jag var ju tvungen att sjunga högt, för att kunna provdansa om vilken sort det var…

Kaxigt mumlade han något där i norr, och medan jag fortsatte att diska hörde jag… Mona, det är ju mindre stake i dig än i en alkis som ligger i sin säng och tycker synd om sig själv…

Va´!? Det var det fräckaste! Nu ska du få en uppgift Indianen… så ska vi minsann se vad du själv går för! Här, nu får du prova lite nya grejer i din pipa… Vad säger du? En kinesisk Feng Shui sol…

Under Guds bevakning tittar han in i häxans kristallkula… och frågar mig, nå Mona, vad är de du vill veta idag då? Hm, istiden… jag funderar, hur smälte isen här uppe egentligen?

Oj, det var starka grejer! 😉 Indianen bolmar på så att värmen passerar gränsen… hm, jahaa… så isen smälte från väst mot öst… okej, ditt vänstra öga är Aareavaara, och kristallen Bothnia… så det är därför skvalplinjen är som starkast i väst – logiskt, och du vann igen!

Min mäktiga Indian… och klockan tickar än. Mästernåjden förseslog att jag skulle titta om det ens finns ett batteri i klockan… men varför skulle jag göra det? Är det inte mer logiskt att titta det om den stannar igen? Ja, man ska inte utmana ödet i onödan! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *