Inte frukta Gud

Jag vaknade… och kände mig sträv i tungan… hm, spritångest av 2 cl wiskey? Och huvudvärken är kvar… men nej, det var en mardröm! Jag drömde att jag blev invald i kyrkorådet…

Hm, men det är ju mamma som är invald där… trots att hon inte fick mitt krys(s)… men ahaaa nu förstår jag! Valanalytikerna har genomskådat det… vår lilla kommun med våra små valställen är lätt att ha koll på… och nu är det Kangos tur?

Allt har två sidor, så även Vishetens Vindar… vågar jag påstå utan att ha sett den! För jag kan nämligen hypnotisera… gick ner för att se TV, och då satt mor min och halvsov i sin snurrfotölj, i väntan på sena Nordnytt. Frågade hur teatern var, och hon berättade lite slött…

Men sen! När jag frågade henne om “juoni”, lite irriterad över att hon pladdrade om dittan och dattan, så hamnade hon liksom i trans efter en stund… munnen gick i ett, och till slut hade jag kartlagt den röda tråden… eller strängen kanske är rättare sagt.

Hon tyckte att teatern är jätte bra även för barn, men det har jag lite svårt att förstå… helst om man vill att de ska fortsätta att äta kött! Djuren fick nämligen andar, och jag är inte så säker om jag vågar gå se den… för tänk om jag efteråt inte vågar äta nötkött eller skjuta en älg?

Tänk om jag även måste “nyörtyä”… som Shakira i buren… nej, Gud vill inte ha fåglar i bur – det är ju bara att titta på den vita fredsduvan!

Och det budskapet gäller även vargen… vare sig hon är he eller she! Wolf, wolf. Nu måste jag söka somna igen, men huvudvärken är borta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *