Northland vill inte ha järnväg?

Ombytta roller över allt… och jag är verkligen konfunderad… hm, nu är det jag som driver frågor om gruvutveckling i Kaunisvaara-området, järnväg i öst- västlig riktning, turistverksamhet även längs gränsälven, grummelfritt fiskevatten och sist men inte minst – utveckling även av skogsbruket och våra sågar!

Snackar min insats på Pajala Kommuns ÖP-informationskväll i Kaunisavaara… därifrån jag nu senast kommer… hm, och kommunen verkade ha tagit parti för LKAB och Svappavaara? Till den grad att ingen satsning kommer att ske på infrastruktursatsning i Tärendö och Korpilombolo områdena, med sina stora företag.

Varför är det så? Varför har allting blivit så bakvänt? Nu försöker Northland stoppa Banverkets planer, med fornlämningsfynd… och kommunen verkar vara emot en utveckling av gruvområdet kring Kaunisvaara… – och jag… jag ser ingen annan klyfta än statligt blått och rött!

Suck, varför inte satsa på en lila lösning i stället? Separera både Aareavaara och Huuki från Kaunisvaara-Sahavaara på sidan 128, så att fornlämningarna inte stoppar tåget. Dra järnvägen ner mot Tärendö i stället, så att skogsbruket gynnas. Aitik går väl minst lika bra som LKAB? Även vindsnurrorna är snyggast på håll!

Och slutligen, läs Pajala Kommuns MKB för översiktsplanen! Den är viktigast att ta del av. Där kan ni bl a se att kommunen vill begränsa satsningen på Pajala-Ylläs International Airport, och vill göra djupdykningar i Muoniodalens vänstra inland, med gruvan som grund… utan att de egentligen vill ha en gruva?

Så, vad ser jag där då? …hm, en klyfta mellan rött och rött… samt en och annan snara! Oj, oj… oops…

Men tuff, tuff, tuff… tåget kommer! Blå-gula band stoppar inte en frustande tjur… och perrongen döper jag till Niskankero!

Ooo heeelgaaaa naaaaatt… jag frälsning åt oss bad… och tecknet kom som ett e-brev i inkorgen! Direkt från prästen… – så kom till vackra Julkonserter inom Pajala kommun! 12/12 kl 18 Tärendö, 13/12 kl 18 i Korpilombolo, 18/12 kl 19 i Pajala, och 19/12 kl 18 i Junosuando – bra kantorer och artister, så skriv upp!

… men vem/vad kan det här vara? http://www.uppfinnare.se/page.asp?pageid=2282&textid=2371&textholderid=516 … grova skor? Också ett brev i e-posten! 😉

4 thoughts on “Northland vill inte ha järnväg?”

  1. Visst är det väl sant, jag var ju där 😉
    Tror du inte på mig, så måste du ju fråga Gösta Kostenius, han var tyvärr den enda politikern i hela bygget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *