Historien går igen

… och jag blir mörkrädd! hu huu – spöket, kom och led mig…

Har läst NSD och HB enligt rutinerna för en arbetsfri fredagmorgon, och jag ser att jag måste blotta mina kort den 17 december, och lämna in dem i skrift den 18 december… annars hindrar Pajaladiktaturen mig från att överklaga…

Hm, undrar vad SKL säger om det? ÖP-annonsen sid 45, sista meningen “Den som inte framfört skriftliga synpunkter då kan komma att förlora rätten att senare överklaga belsut att anta planen”!

Alltså, att gå emot Kommunallagens lagtext om vem som får överklaga ett beslut som fattats av Kommunfullmäktige… Ungefär som att en polis skulle gå emot Rättegångsbalken och säga till den misstänkte “du måste säga åt mig vad du tänker framföra i ditt försvarstal i domstolen, för annars kan du inte överklaga domen”…

Sen det här med Kyrkoherdeturbulensen i Pajala… ja, det var ett svårare kapitel än jag trodde att analysera… men jag har kommit fram till att det måste vara något med ässet. Hon heter Metsävainio i eftenamn, inte Mettävainio, vilket man kanske föredrar i meänkieli?

Ett sätt är ju att man skriver som det står, men att man egentligen menar något helt annat. Och i HB läser jag att Mikael Niemi kunde ha blivit pyskolog, om han inte hade valt den mer färgstarka författarlinjen.

Det är ungefär som Bibeln, författarna blir förevigade, medan psykologerna går med människan i graven. Frågan är ju vem som förde historien vidare, och vem som bröt den? Också en svår ekvation, hm, fasen… skoltrötta jag borde inte ha skolkat från de sista mattelekionerna i gymnasiet… hade en 5:a på gång… men det är för sent att ångra sig idag!

Min gåta blir olöst tillsvidare… men ledtråden från spöket är “bruten eller sluten?”

Oj, och i natt kom Pelle Svanslös till mig och letade sin svans… hm, vad kan det betyda? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *