Starka flickor från Pajala

I natt drömde jag att min barndomsvän från Solna körde lastbil på Kallaxheden… hm, nybliven 2-barnsmamma som hon är… men backa släp kunde hon… hm, men sen blev drömmen lite rörig och gick ut på att jag hade svårt att få ihop bilder till min blogg… men jag kan ju ta och försöka beskriva med ord i stället…

Saga verkar må riktigt bra nu, för hennes träck är lagom mörkbrunt, halvglansigt och ganska fast. Plockar upp ungefär 10 högar per dag, och idag kissade hon också som på beställning. Även den färgen såg bra ut, men jag tror att hon har börjat brunsta, för då blir det lite mer mättat på något sätt. Ja, och sen fick talgoxarna hoppa runt svansen också… kanske också ett tecken? Fåren däremot, de är lugna och slåss inte. De ligger lugnt, halvblundar och idisslar, vilket är deras bästa tecken!

Så, nu har jag också gjort en analys… men undrar när jag själv ska få lite antioxidanter i gott sällskap? Och sätta ljus i staken?

Det måste vara en man som kan laga mat, t ex steka mina älgfiléer, för hjärtat ska jag salta och torka lagom till Järämä. Sen måste han även komma från ett hem där mamman har haft saker att säga till om, så han tål min tidivisa dominans. Hm, och nu kom jag att tänka på en kompis, vars tidigare ex hade konstaterat att han hade hamnat i en bygd där kvinnorna var ovanligt starka…

Hm, inte så konstigt. Gruvflickan… hon hoppar in som byggmålare, för att inte tala om stenhård libero! Timmerflickan… hon tyglar heta maskiner på band, för att inte tala om hundratalet ton timmer hon hanterar dagligen! Batongflickan… hon släpar fyllon, för att inte tala om den giftiga tungan som ska stoppa bus!

Men fyllon, det har vi inte mycket av i Pajala… och jag undrar om det är kulturen? Eller Laestadius som lever kvar? Själv har jag lärt mig att jag inte får skymma etiketten när jag ska hälla upp vin… medan de äldre gubbarna har lärt sig att gömma flaskan under bordet… hm, så snacka kulturkrockar!

Men järnriddån… öst och väst… inte visste jag att den fanns med i leken när det gäller omstridda sanningar… http://hem.passagen.se/netpain/Laest.html …eller kallas det inbördeskrig? Segraren skriver smutskastningen…

… och eftersom jag själv är från norr, så kommer här nyhter från syd… http://sydsvenskan.se/sverige/article443765/CIA-och-FBI-anklagas-for-smutskastning.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *