Var går gränsen…

… mellan jakt och slakt? Jag undrar… hm, trots att jag är dansernas drottning… så låter inte kritiken vänta på sig… 10-20 älgar per år… och jag varnade för viss besatthet… eller ett namnbyte… jägaren blir slaktare!

Men… även en sån verkar ha känslor… för han förundrades över hur jag “klarade av” att skjuta kalven från kon… hey bra! – det räcker väl att se hur hårt kon själv snart stöter bort sin kalv… stackarna, helt förvirrade springer de ut på vägen – man kan riktigt se smärtan i deras ögon!

Inte på min, och inte ens kon verkade lida. Jag tror nog att hon trodde att kalven skönk i dyn, vilket ju kan vara naturens gång? Hon verkade nästan lättad när hon ensam traskade vidare… och som sagt, tjuren frustade ju i skogen…

Alltså… jag förstår inte de manliga jägarna… varför är de så blödiga på kalvarna? Hm, måste nog vara så att de ser sig själv… och “modersfiguren”… och allt faller ju om det går så lätt som i mitt fall?!

Nå, kon var i alla fall stor som ett hus, muskulös och troligen den största älgen jag någonsin har sett! Kalven sägs också ha varit ovanligt stor, och det tyder ju på en bra ko. Sen att hon kanske brunstar före alla andra kor… gör även att hon får den virilaste tjuren till sin betäckning?

Hm, man kanske skulle bli lite mer djurisk… lyssnade på P4… och hörde att ledare oftast är bra i …. på att dansa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *