En sjättedel av två sjuor

Jag blickar mot norr… och funderar… Hm, hur gick det till? En rad olika omständigheter som leder till en lösning som jag själv är nöjd med, det är en bra sammanfattning… när krutlukten lagt sig medan skyttens köttdelar fått hänga i kylskåpet över natten… ja, hm hm… och över dagen…

För i morse var Indianen sur och smällde i dörren… men, vad nu då!?… tänkte jag… Kronans villebråd… det kräver V… okej, ställde fram en flaska medan jag själv gick i säng efter 27 timmars vakenhet… så…

God morgon! Hjärta, tunga och filéer är i frysen – putsen kokad till Enigma, och älgens skal har fått åka släde till moder jord… själen flög till fader vår efter fotot… så tror jag. Men visst fick jag lite darr efter ca 3 timmar, när man slappnade av… och nu har jag ont i alla muskelfästen!

Det var en jämställd jakt – 50% kvinnor, och 50% män. När Urban visat hur man tar ur den, drog vi ca 80 m till Kingen som jag hämtade från vändplanen. Vi lyfte in den, och hos Lampinen visade Urban hur man sotar, innan jag lyfte ut den med traktor, där de klädde av den – och sen har maten fått hänga och svalna över natten.

En ära att få vara med i ett lugnt och rutinerat jaktlag – funderar jag, medan jag tänker på omständigheterna. Roland placerade mig på enmyren, Urban meddelade att det finns älg i området bakom min rygg, och lärde mig locka via radion… visste att Inga-Lill lyckats, så jag provade… först 2, och sen 2 igen… och 4 minuter senare vrålade ett monster från öst!

Det stora djuret sprang ut, jag siktade och såg att det kom en till… en ståtlig ko med kalv… och jag tog kalven… kon stannade, stod stilla, och jag funderade… omladdat – hm, jaktlagets policy… ett hundskall, och det vrålande monstret från öst sprang nog dolt tillbaka – för hunden kom inte (förrän kl 20), kon svängde på baken, kikade över axeln och med lätta steg sprang hon förväntansfullt vidare mot bäcken i väst.

Med ryggen mot norr, och jaktledaren i örat, klättrade jag säkrat ner … talade lugnande till den utslagne… och ledde honom sedan snabbt vidare till jaktens mer sällsammare marker.

Indianen verkar nöjd… och själv tänker jag inte jaga idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *