10 mil kvar…

… men inte till Korpilombolo… hm, jag tycker om att bläddra i kartboken… och i kväll såg jag över det Norra Landet… hur Svea och Aitik tog varndra i handen över skogen… men varför undvek de Tärendö i går? Dimmans ridåer lade sig… och jag såg inget mer… men kom på att jag flög en lila helikopter i Gällivare en gång… med Boney M!

Obstinat… ja, om det är någon som klagar på att jag har stökigt i hushållet, så kan jag i alla fall säga att jag har alla fåren hemma…

… här ligger de i skuggan vid stängselkanten, tåligt väntande på mer beteshektar…

Härifrån ser jag mitt hushåll på 50 m2… och den ligger 2/3 bortanför björkranden… och tittar jag mot norr ser jag Saga ända hit!

Nu har mina krafter gett mina 16 liv närmare 9 ha hage att kännas sig mätta och fria i… och mina trevliga grannar får nu ta del av djurens lanskapsvård!

Ja, och här har nog många Byaåldermän kommit upp ur älven… och jag funderar, här är Finland Finland, men på den översta bilden är Finland till vänster, men Sverige är bakom… igen… alltså, älven… tillika gränsen, gör en kraftig böj – och ser man från nordöst, så ser den finska udden ut som en pilspets in i Sverige… men Norge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *