Tjädertupparnas gåta

Nu börjar Batongflickan bli rädd för den djuriska magin… men är positivt chockad!
Myggen stod i fokus, och den vita ledarrenen haltade fram med sin klocka… det kändes tungt, men flocken var lugn. Ensam i svackan stod byns största och ståtligaste tjur, obrydd om sin omgivning… han kliade sig lite i ljumsken, och traskade sedan lugnt och prydligt längs med trottoaren…

Plötsligt stod tjädertupparna i fokus, och rädslan kom smygande… hövdingen satte sig lugnt i posé… han konstaterade fakta medan tiden stod stilla och kontrollen försvann… men den lugna rösten gav styrkan tillbaka, och den vita renen vandrade sen ensam i natten utan klocka.

Den himmelska magin är svår, och det enda jag vågar ge mig in på är vädret… jag tror nämligen att det blir en kanonfin dag i morgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *