Va fan e socialkompetens?

Är det att alltid vara tillgänglig och svara på sms, även om de inte innehåller en relevant och konkret fråga? Eller är det när man skäller ut den som inte svarar, efter noter? Jag har blivit sms-utskälld…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Social_kompetens

Ja, jag undrar… och vem är det som bestämmer? Nå, för mig har det inte så stor betydelse, för jag faller ju som sagt var för starka analyser, och inte för hjärtedjup kamratskap… eller i klartext – jag föredrar torr IQ före blöt EQ!

http://hem.passagen.se/niklaskh/charmkurs.htm – en kurs helt i min smak! smiley

… och faktiskt, jag HAR varit social idag… gränsjägaren ringde och var lite orolig över mina kartor, och jag räddade landet från krig!

Han undrade om jag var ute efter en del av Finland… och jag försökte lugna honom med att han får ju IKEA och Kalix… men nej, jag hörde hur han redan låst sig i konflikten och ville utkräva visum av oss svenkar… hm, jag kände att upprustningen hade börjat… så jag lade på den stora charmen och förklarade vad jag menar…

Det var väl socialt!? Och så svarade jag på en massa frågor som han hade på hjärtat. Vägstatusen till Kiruna etc. Och inte blev jag utskälld, fastän jag inte har skrivit på meänkieli som han önskat. http://sv.wikipedia.org/wiki/Me%C3%A4nkieli

Så vad säger vi? Finns det något rätt eller fel? Eller spelar vi i olika divisioner?

Jag är i alla fall oerhört tacksam över att mina bästa väninnor tänker som jag – vi hörs inte så ofta, men när vi gör det, är det kvalité! Och de har alla social kompetens… ja, vi jobbar faktiskt med människor allihop!

5 thoughts on “Va fan e socialkompetens?”

 1. du “vinner”
  jag meddelade dig i” annat forum” igår att jag inte önskar vidare kontakt eftersom den sker via offentlig annonstavla,tydligen så har min telefon ett filter som tar bort betydelsen i mina meddelande eftersom du fortsätter att kommunicera via annonstavlan,vill du ha sista ordet så fick du ju det genom ditt bitska sms igår så varför fortsätter du?för att annonsera att du fick det..aningen omoget,nu har du chansen iså fall..detta var mitt sista ord även offentligt i detta sammanhamng
  bloggen är din..vårda de som bemödar sig att skriva här då Over and out.

 2. Men eftersom ni båda nu har hört av er i andra forum, så kommer här mitt svar. Jag gillar nämligen inte heller att jag inte får svar… och jag tänkte att jag testar hur det känns att använda härskarteknikerna “osynliggöra” och “förlöjliga”…
  Fuxen, du är ju mest ute för att reta gallfeber på folk, eller hur? Så därför ids jag inte alltid svara, för jag vill inte dras med gallbesvär eller feber…
  Nisse, dina frågor känns som att du angriper din egen skugga hela tiden, så jag vill inte gå i svaromål när anser att jag orättvist blir upptryckt mot väggen…

 3. om du ställer frågan så behöver du läsa på,kanske
  ngn.retade tydligen upp dig varför inte ventilera med henne el.honom istället för via bloggen..verkar konflikträdsla tycker jag
  men vad vet jag, är ju från stan
  överlag mkt.flumsnack, lite rakt på sak
  IQ är inte ett mått på hur obegripligt man uttrycker sig..eller har jag fel??

 4. God morgon,,,,, vem är det som satt ett mynt i dig,,,,, njut av den kommande juvliga dagen och framför allt, tänk inte på IQ och social kompetens för då blir det bara rappakalla,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *