He lole lole lole lo lole loa

Konstigt att jag förstår vad de jojkar fastän jag inte kan samiska… vad kan det bero på? Och varför blir jag så lugn? Har dock inte vuxit upp med sånt… bara med finsk vemodstango som varvats med fartfyllda Jätkän humppa och Sekkijärven polkka…

Nej, det är något speciellt i den samiska kulturen… jordnära och öppen himmel på något sätt… hm, måste nog forska och fundera lite mer i den biten. Kanske bygga en lappkåta? Men hur får man den att bli tät? Måste googla… http://www.instructables.com/id/How-to-build-an-Eskimohut-in-wood/

Men oj, det är inte spöktimme än… men varför började duschen att gråta? Låt nummer sex… tjänarna… hm. Själv kommer jag in i en djupare dimension… och måste sväva en sväng.

Medan jag gör det, kan ni ju försöka tänka er in i hur det känns att sitta på en massagestol och känna hur kulorna går upp och ner längs ryggraden, och hur de sedan börjar rotera runt, runt… och så avslutar ni kvällen med lagom söta kanelbullar och ett krus kärlekste… mmm, och så svävar ni iväg med er inre röst…

Suaven sade soakszichs sora som delick

Tänk, den här tavlan gjorde konstnären Sigvard Kero från Sattajärvi på 10 minuter 2003. Hm, jag kan inte sluta att imponeras…

4 thoughts on “He lole lole lole lo lole loa”

  1. Hm, jag har också tänkt på det, och det faktiskt i år jag har fått höra att jag kan ha samiskt blod genom farfars mor. Men jag har inte undersökt den än.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *