Linné – Lufsens förutfattade mening…

Suck, suck kära lufsen… nu sprängde jag nollan… och jag som nästan tänkte stanna där när vi spelat färdigt… men men, när du drog alla med samma kam så spred du lössen! Hm.

Linné och hans sjukdom och intelligens orsakde fenomen i hans liv, och för att få balans i kroppen intog han smultron…. http://www.ebc.uu.se/undervisning/AlumnCvL/uppsatser/Liv%20&%20verk/AnnaEriksson02.pdf

Till slut “kanske” han dämpade sina smärtor med alkohol som du lufsen menar? Men, är sjukdomen borta då?!? Du har nog rätt att den blir värre om bären fått jäsa, för det fenomenet har jag märkt av salt surströmming… då får jag rena kroppen bra länge!

Just nu sitter jag och bäljar i mig mammas hemkokta jordgubbsaft för att försöka få mina torra ögon, slemhinnor och smak i munnen att bli fuktiga igen… men tror att det kräver en joggingtur också mot eftermiddagen. Sittandet på en kontorsstol för länge är inte bra för kroppen.

Liksom psykosomatiska sjukdomar är fysiskt äkta fastän de beror på psykiska faktorer, likväl kan hypokondriska personer drabbas av riktiga sjukdomar… och man ska inte dra alla över en och samma kam, för vissa kanske försöker att bli tjockare utan att det går!

Killarna i Panos Emporios badmodekatalog borde nog ha försökt… Samtidigt som det är intressant att se att det anorektiska modet har lämnat kvinnorna, skönt!

I min ungdom när jag trodde att jag inte dög åt de rädda pojkarna så provade också jag att tokbanta, och vid tentamensstress etc har det väl hänt att jag frossat i godis och chips, men tur nog aldrig i alkohol! Numer frossar jag bara i google och blogg när jag får PTSD…

Finlands krigshistoria och dess dödsoffer har skapat PTSD även hos min morbror, som enligt manlig folktradition hållt sig i chack med en hutt. Men nu fick jag höra att han ligger hos farbror doktorn… och jag kan inte annat än hålla tummarna på håll!

Själv funderar jag på att börja samla en namnlista där alla mina släktingar på den andra sidan med hög järnkvot (60-90%) intygar att de varken frossar eller super, så att vi får en eventuell genetisk “diagnos”… och en egen “kuppari”! http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=574 för det borde bli billigare för Landstinget än en massa knä- och höftledsoperationer etc? http://sv.wikipedia.org/wiki/Hemokromatos

Var det bara “viishaita” (visa) kuppari “voiteli” och åderlät? 😉 Letar texten, men hittar den ej… däremot en intressant lokal sida från Pajala! “Landet ovanför”… http://www.finsk.no/fi.asp?id=226&nc=1 Sen funderar jag om inte min torrhet beror på viss tvättmedelsallergi… ha ha, nå jordgubbssaften var mycket God!

(Senare) -Ja, å nog hade jordens gubbar magi… kunde byta till sommardäck på min svarta korp, och önskade hovslagaren hit i morgon – men kom på att det driftiga styret måste ju höra min bristfälliga berättelse – och vips så hittade jag oxå den avlidne författarens verk! http://www.lsn.se/vilho/sanger.htm Mons magiska inledning ger Raj Raj röj i Tornedalsens spår… Halleluja! 😉

23 thoughts on “Linné – Lufsens förutfattade mening…”

 1. Inte pegasus, men riddaren om du vill kalla “honom” silverygg så är det okej, är med all säkerhet den trogna typen……… men hårig är jag inte.

 2. Jag tackar, för riddarens röda ros i kärleksskolan 😉 och för sånglärkan som gav ståpäls! Och lufsen, dig saknar jag nu – bry dig inte att det skojas om dig!

 3. Mona du får inte tänka så där,,, i fantasins värld är det skillnad på bild och språk,,, hingsten blir i beskrivningen ett sto men i själva verket en bildlig romans till en kvinna,,,,,, Men man gör inte som Pegasus så att man flyger för nära solen så att man blir bränd,,,,, kärlek mellan två personer är en romantisk äventyrlig resa in i framtiden som man inte känner till konsekvenserna av. Frågan blir bara vem älskar vem och vem är det som skall svara först…… Jag tycker att man skall bygga först av allt mellan två personer en känsla av samhörighet, när man ser varandra så har man känslan att man vibrerar av vällust och då är man på början av en kärleksrelation.
  En röd ros av din riddare….

 4. Tokbra riddarmusik oavsett bild… och på min indianhimmel kommer lufsen och den Vita Riddaren att duellera oavgjort! Vi vinner alla 3, och vinden viskar våra namn i all evighet… lyssna och njut! http://www.youtube.com/watch?v=bFjqlx8eSfQ
  Nya blogginlägg kommer att dröja, men nästa kommer att handla om en dag när jag gick med herrarna i hagen, såg och kände ett intressant fenomen idag! 😉

 5. Ja du min vita ros, vilken svansföring, vilken taktföring inte ett snesteg vilket samarbete…… vad månne det bliva…. jag tar försiktigt tag i tömmarna och för dig varligt framåt med en liten markering med handen, du är följsam….. oj oj oj.. vad månne det bliva.

 6. jävligt dåligt med fantasi när man måste sno andras nick men sista idioten är ju inte född än så du får sällskap snart

 7. Och du min Vite Riddare… Du är en nåjd utan att kanske veta om det!? Det är därför du är så farlig… men ta tag i tömmarna och låt oss sjunga en Piaff!

 8. Jo, jag håller med dig… inte annat än vänta och se bättre tider. Men cykeln valde jag att hoppa av så den den kan lägga sig innan dikets djupa botten…

 9. Samma är det med antaganden… men det ju tur att du inte är en läkare (?)
  Själv tror jag att Linné tillhörde stammen som kom till norra Europa… Han hade säkert hög smärttröskel också…

 10. nej jag menade inte att han dämpade sina smärtor däremot så kanske alkoholen utlöste giktattacken och då spelar det nog ingen roll åt vilket håll man kammar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *