Pontus änglar och trolleri

Såg en tuff häxa i NSD och blev jätte glad! Hon var energisk fastän hon hade brunnit upp…

Men serien som de båda tidningarna kör om HA gör mig ledsen igen… och jag måste erkänna att jag inte ens ids läsa innehållet i dessa artiklar… samt att jag nu måste googla för att fortsätta mina rader…

http://hem.passagen.se/kallesv1/liv.html

Mycket intressant form, men jag måste snabbt vidare så att jag hinner ut i solen…

Det var den här mannen jag hade idag fick på min näthinna, och det var väl han som orsakade att det var mobben och inte förnuftet som fick avgöra Jesus öde? http://sv.wikipedia.org/wiki/Pontius_Pilatus

Min fråga är om detta fega och projektiva system med maktoppinion utan rätt till en försvarare kommer att vinna även i media? Eller om det är Fru Justitia med Guds treenighet i ett vågskålssystem som får fortsätta att döma individer i samhället?

Hur känner sig de anhöriga till killarna som så öppet hängs ut som “Jesus” för en organisation? Är hela släkten inblandad? Och är det rätt att hängas ut som kriminell även om man inte sitter i fängelse eller är dömd för brott? Vem annan än en domstol har rätt att avgöra att en människa är en kriminell “brottsling”?

Men serien är inte slut än, det kommer mer i morgon… och med spänning väntar jag på att få läsa vad grabbarna på dagens första sida själv har att säga om sitt medlempskap! Varför är de med? Vad vill de åstadkomma i samhället? Osv…

Dessa frågor skulle man säkert kunna ställa till alla människor som är med i olika organisationer, demonstrationer, sekter etc.. etc… Likväl försöka komma åt den brottslighet som sker dold i samhället… grova våldbrott, som sker inne i de svenska hemmen! Det kallas visst kvinnofridsbrott eller något sådant…

Om man bortser från den kriminella stämpeln, så skulle Hells Ängel kunna symbolisera fågeln som kommer på Guds kors när Jesus är död? Fast jag föredrar att kalla den för en fredsduva… för jag tror inte att det hjälper att “måla fan på väggen” och låta den stå för döden i samhället…

http://www.hell-man.se/?p=292 t ex här kan vi läsa hur fel man kan ha?

Men det var den här bilden jag tänkte på http://skefo.skelleftea.org/treenighet.jpg

Jag tror alltså inte på att döma individer i grupp och låta det symbolisera allt det andra onda i samhället… och nu undrar jag vart alla goda trollkarlar tog vägen?! Här skulle ni ha ett treeni-uppdrag… att få den döda ängeln att bli en duva!

Yes, hörde på TV-nyheterna att Polisen satsar på att bekämpa “den organiserade brottsligheten” – och det är bra! För då är ingen individ eller grupp utpekad i förväg, och det är brottet som står i fokus!

Hokus Pokus…

26 thoughts on “Pontus änglar och trolleri”

 1. Tre röda rosor till dig mona.
  Du är en prydlig ung kvinna på 40 år, helskärpt med gott omdöme så puckla på dom bara.

 2. Satt och googlade lite, och kom på att jag glömde att tacka er! Tack lufsen för att du försvarar mig, och tack riddaren för att du ifrågasätter lufsen. Se vad bra det blir när man är 3! 😉

 3. Oj, vad intressant… själv har jag suttit och surrat med en väninna, och sen badat bastu. Min analys av Er två, om ni nu ändå inte är samma person… 😉 är att den ene av er är dömande, medan den andra inte är det. Ni borde göra MBTI-testet! och sen tävla om vem som hoppar högst också! Sen den filosofiska erotiken är väl bara ett språk?

 4. har kollat tillbaka och har du fakta från verkligheten så är jag ju glad att vara där man är än den verklighet du är i…..slut på på hopp….hopp hopp

 5. Mona, nu blev jag besviken, hur kan du blanda mig med Lufsen?
  Vi talar ju två olika språk, jag fakta från verkligheten och han från den så kallade poetiska, filosofiska erotiksidan.
  Så nog är det skillnad.

 6. ja man måste ju kunna själv stå för vad man står för istället för att fega och hänvisa till måm annan….ingen nämd och defenetivt ingen glömd

 7. Är det inte brottsligt så är det fritt, det är en bra grundregel. Sen det andra, politiska maktkapmer och grundlagar som inte har straffansvar, så är det visst tänkt att domen ska falla av folket vart 4:e år… och 2010 kommer ju snart.
  Soffliggaren säger väl “so what”? Det andra finns det inget facit till, så jag avböjer att kommentera det. Men skönt att du avslutade lite mjukar med självinsikten 😉

 8. Det är tur att Lufsen håller med dig….. Vi har yttrandefrihet och religionsfrihet och många andra grundlagsskyddade friheter men detta under eget ansvar så det kan bli fel ibland om man är för frispråkig.
  So what som ….. brukar säga eller hur, Mona.
  Man måste ge med sig någon gång, man kan inte alltid ha rätt som jag har oftast.

 9. Tur att Sverige är ett land med yttrandefrihet och religionsfrihet… men det unika kan lätt förstöras av det farligaste rovdjuret av alla om balansen i makten försvinner. Om vi inte är överens om så mycket annat, så hoppas jag att vi är överens om det i alla fall!

 10. Härskare eller humanist….. ja vad har de för betydelse. Det viktiga är att
  man själv gör en självrannsakan på sitt eget agerande som lett till oförberedda
  händelser för en själv. Man måste tänka till innan man skriver och/eller pratar
  om någonting som kanske är känsligt för en själv och andra.
  Tänk på det…. speciellt formuleringar i skrift.

 11. Det luktar hämnd…. det finns ingenting som kallas makt eller
  maktbalans mellan människor. Hämnden eller hämndbegäret
  förgör människan innifrån, tro mig.

 12. ha ha, en äkta humanist, med tron på människans egna vilja! 😉 Det gillar jag… men lätt att säga… Orsak och verkan… eller kalla det fenomenologi… måste tyvärr hugga för att hålla testosteronet uppe! Kallas maktbalans 😉 …men jag känner att förnuftets återkomst är nära… Även rosen lär se att han/hon har en skugga!

 13. Påminn mig inte! 😉 Och du, det “organiserade” har jag fått känna på från annat håll, så jag vet hur svårt det är att angripa! Det är ungefär som sjukdomar inne i kroppen, det syns inte utanpå för andra… men plöstligt ser man ut som ett kranium..

 14. Jaha Mona
  Nu är du igång igen.
  Men du behöver inte trolla, det är bara att du åker ut och
  gör jobbet. Semestern tar ju slut någon gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *