Hets föder hat

Haparandabladet sidan 8 och jag blir hetsad… suck, nu måste jag analysera läget för att förstå varför detta sker i min köttsliga kropp… oj, och jag som bara tänkte njuta av min lediga dag idag! Nå, friden kommer, när jag fått min andliga orgasm mot slutet 😉

Längst ner till vänster, det är en process i sig det… men det är ju roligt att tidningen erkänner att de kan ha fel ibland. Ni som blir intresserade kan kontakta Länsstyrelsen och fråga efter min överklagan ang Pajala Almmänning, eller Kammarrätten i Sundsvall och fråga efter mina tre överklagninar ang Pajala Kommun och Landstinget i Norrbotten.

Nej, hetsen kommer från den stora artikeln, och det är ett konstigt fenomen… Först blir man upphetsad över poliser som vräker ur sig dumheter i en bil, och sen tolererar man att media sprider samma dumheter till en stor grupp som inte ryms i en bil…

Detta kallar jag dubbelmoral och smygrasism… men vem ligger bakom? Går det månne att prova få svar på detta genom att anmäla tidningar och TV som sprider polisernas interna dumheter? Ingen har tagit skada av orden då de sades i bilen, men hur känns det höra dem på TV och läsa om dem i tidningarna? Och i samma artikel se en polis på storbild…

Smygrasism, liksom härskarmetoder är svåra att upptäcka, och det är inte alltid den aktiva som är den stora skurken… Det är bara att lyssna till mobbingsoffrena, som ofta säger att det är alla de andra som bara är tysta och ser på som är de värsta…. Vidare hur misshandlade kvinnor säger att blåmärken går över, men att den psykiska kränkningen läker aldrig…

Alltså, ilskan ger ord och handling, och det är sunt. Men hets föder hat, och leder ofta till termer som släktära och blodshämnd… Detta var ett straffsystem som gällde även i Sverige innan våra demokratiska strafflagar stiftades av Riksdagen… vilka förhoppningsvis också följs av alla grupper i samhället idag!

Mina ilskna slutord av idag – bättre balanskickar i luften än hatsparkar i skrevet…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

http://csjobb.idg.se/karriar.nsf/All/863A2DFFBF20C24FC125742B0034B2FF?OpenDocument&id=5

One thought on “Hets föder hat”

  1. det som sägs i polisbilarna sägs nog säkert på tidningarnas och tv-s redaktioner också skillnaden är att det inte kommer ut men helt klart dubbelmoral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *