Andarnas återkomst och myntets två sidor

Om ni lägger ihop bilderna som ni kan se nedan, den ena är svart, och den andra är vit, så kan ni skönja likheter. Främst då solen som kan vara spindeln, och sedan lyktan som kan vara den fria själen! Ganska intressant…

Nu väntar jag på en ny bok “Andarnas återkomst” som ska vara skriven av en psykoanalytiker som lessnat på Jung och Freuds teorier…

Då kommer jag osökt in på ett nytt ord som jag lärde mig idag – “själavård”, och det ser ut att bygga på samma anda som shamanismen, eller självläkning utan teorier.

Dit borde även min benämning om “andlig orgasm” inrymmas? Eller är fenomenologi och maktbalans teorier? Här ses dock balansen som ett tillfredsställande fenomen hos själen! 😉

http://sv.wikipedia.org/wiki/Andlig

Själva ordet själavård väcker dock två olika känslor hos mig, när jag söker på www.google.se

Den här länken upplevde jag som kränkande, och konfliktskapande!

http://www.sjalavarden.se/

Medan den här länken kändes riktigt okej!

http://www.svenskakyrkan.se/svk/nycklar/sjbikt.htm

Är det jag som uppfattar innehållet i ordet olika, eller kan ordet ha olika innebörd för olika individer?

Kan det finnas personer som tycker att min blogg är själavård? Medan andra tycker att det är kränkande och konfliktskapande?!

Undrar bara lite… medan jag väntar på min nya bok och njuter av mina “balanskickar” – OBS! Den lösdrivande kvinnan kan vara en platonsk vän och själavårdare – jude, arbab eller bara jag!

15 thoughts on “Andarnas återkomst och myntets två sidor”

  1. Hjärnintresserad… hm, det lät ju som Dr… någonting 😉 Nå, jag hoppas att min kropp är spänstig, att min anträngning är god nog, mitt språk tydligt, och att jag hittar en man att skaffa barn med… Tack för den röda tråden! 😉

  2. En viktig aspekt när det gäller själslig hälsa är strävan att finna en mening med sitt liv!Och du Mona är inte rädd för ta itu med dom svåra frågorna väl medveten att det är så utveckling kan ske!Du är inte rädd att anta utmaningar o därför kommer du också att hitta de rätta svaren!/hjärnintresserad

  3. I en spänstig kropp finns en spänstig själ sa Charles Darwin!Det finns alltså en koppling mellan psyke och motorik.En annan klok person sa att underhållning är depressionens näring.Ansträngning ska komma före belöning.Och det gäller både den psykiska och den fysiska delen.Att sen en del av själen är oåtkomlig för andra kan vara svårt att acceptera för somliga som gör allt dom kan för att gräva och rota i den.Till förtret för själens ägare!/hjärnintresserad!

  4. All text och alla ord kan väl tolkas olika. Det behöver väl inte vara olika individer som tolkar olika utan också jag själv beroende på min egen sinnestämning. Av dom här länkarna känner jag också mer för den från Kyrkan, men… själavård kan vara mycket annat än samtal med kyrkofolk.

  5. orden kan säkert tolkas olika beroende på hur ren själ man själv har och vård eller ej så är det intressant och bra läsning här på din blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *