Bananer och nunnans tårar

Idag berördes jag mest av NSD och dess TV program, både positivt och mindre positivt. Men jag vill ändå reflektera över att även Kuriren berörde mig med sin lilla artikel på sidan sex.

Bananer och republiker hör väl inte hop på något sätt? Min forne partikamrat borde fundera om det är rätt att blanda ihop äpplen och päron och säga att det är samma frukt? Men vi kan väl enas om att en banankartong kan vara en bra ark-konstruktion när man tvingas plocka i hop sitt pick och pack för en ny form av demokratisk republik?

Det finns inget facit som jag ser det, och därför går jag inte in i den hÖga deBatten som artikeln egentligen handlar om? Jag förlitar mig på att spetsexpertisen i SE-Sverige värnar om vår neutralitet med hjälp av intelligens på Hawkings nivå?

Glädjande är att Sveriges Television numer sänder så många bra program på bästa sändningstid – det känns som att vi har bytt till en annan tidsepok i historien! En form av upplysningstid för folket, med goda förebilder som Luuk och hans partner , som visar hur riktigt demokrati ska fungera!

Själv får jag dock tårar i ögonen när jag ser den avtrubbade nunnan bakom galler i sin dok. Tänk att vi ännu säger ”att gå i kloster” – fastän det handlar om att ”sättas i kloster”. Och där mina Herrar – skulden är inte alltid Er!

Det är bara att titta på programmets rubrik ”Förlorade sin dotter till Gud” och hur Martas mamma sörjer att hon förlorat sin dotter… Ingen förälder vill väl egentligen släppa något de avlat och fött fram? Men den smärtsamma processen måste ske, och bryter inte föräldrarna symbiosen själv, träder Gud in!

Gud är inte bara en form av ”halleluja”, utan han är logisk också! Om beteendevetarna tar en titt i sitt Johari fönster, så finns där en ruta som kallas för det omedvetna. Det är en ruta som ingen ser eller känner till, och där finns Gud i varje människa.

Detta är alltså mina tankar, om jag får tänka som jag vill… För mig är den logiska delen av Gud ALLT DET som vi människor inte känner till eller kan greppa. Samtidigt är Gud vårt ”Jag” om vi använder Freuds termer – och den som inte tror på Gud tror inte på sig själv, utan lägger ansvaret på ”någon annan”. Vissa vill gå ännu längre än så, och lever efter sitt “Överjag”- och lägger Jesus före Gud?

Kan nunnans mamma ha blivit ateist i sin flykt från sig själv i Jesus och Gud? Är det därför hon blir så ledsen när Gud till slut kommer och räddar hennes dotter från henne? Om nunnedottern blir lycklig inne i klostret är väl hennes ensak. Huvudsaken, eller Sveriges sak, är att samhället inte bidrar till att skicka kvinnorna i kloster!

Med eller utan bananer – kriminella kvinnor ska väl dömas och sitta i fängelse som en riktig karl(!) när de syndat?

Slutligen om onani som jag hörde i radio P4 i morse. Det är visst bra även för kvinnors hälsa, det är ju bara att titta på Apotekets utbud! Men Gud är heller aldrig fel, inte en Jesus heller – Klart slut!

PS. Ni som vill ha lite magi också – det finns en kondom som heter ”Mr Magic”! 😉 DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *