Hallonberg och Grotenfeldt möter NoaK, I

Utvilad efter en god natts sömn, vaknade jag med denna bild. Budskapet var att jag den här gången skulle försöka skriva som en författare… oj, det är helt nytt för mig… Med planterade figurer, om fantasins fabler, i en angripande ironi… ska jag klara det? Håll utkik, jag har en hel helg på mig! 😉

… Pust! Söndag, och endast del 1 är klar… M a o, Mona har hittat en utmaning!

“3 är Guds tal – och detta en saga om hans 3 lotusblad”

Eftersom författaren själv anser att Predikaren är den förste profeten, så måste hon väl som lärjunge anses vara den den andre profeten? Kalla henne gärna det!

Del 1

Lotusblomman slår ihop tre av sina blad, och världen väntar med spänning… Kommer hon att lyckas förföra tunga teologer? Intresset i kyrkans bänkar stiger, och den vackra byggnaden är snart överfull!

Trion funderar om de själv en vacker dag får sitta där och höra den stilige prästen med myndig stämma avsluta “I förälderns, barnets, och den helige andens namn. Human”.

Hallonberg är klok och medicinskt utbildad, och hon funderar hur människans kyrkobesök påverkar deras hälsa. Inta bara genom förkylningssmittor eller ökat immunförsvar, utan även om ordets betydelse kan sänka blodtrycket hos folket. Hon genomför sina undersökningar med de nya tankarna väl dolda bakom ett varmt och glädjespridande leende.

Grotenfeldt är modig och juridiskt utbildad, och hon tänker även i beteendevetenskapliga termer. Hon funderar kyligt om samhället kan spara kostnader om orden blir mer jämställda, och analytiskt om det skulle innebära ett mer fredligt klimat bland befolkningen i framtiden. Ordbytet gör att man i framtiden kanske slipper diskussionen om amen kan stå för A-men eller ariska män.

NoaK är kanske den intelligentaste av dem, och mest beläst på olika områden. Hon tänker i bilder precis som Bibeln, och funderar på hur hon ska kunna rädda oskyldigt dömda människors heder och värna om medborgarnas mänskliga rättigheter. Ordet Human står för människa, och för NoaK står kyrkan för Humanitet och Humanism.

Tillsammans enas trion att de ska fortsätta sin kamp mot alla former av övergrepp, och att de ska göra det fredligt i demokratins namn, med deras samlade intelligens och egenskaper i en God maktbalans!

I nästa avsnitt kommer Lotustrion att tvätta döda människors heder medan Männen Mot Mannerheimfriheten får tvätta sina egna händer i syndafloden… fortsättning följer!

4 thoughts on “Hallonberg och Grotenfeldt möter NoaK, I”

 1. Tulihan tuota aikoihnaan Ruotsia opiskeltua, mutta aikaa myöten tuppaa
  unohtuun. Kirjoitusvirheethän ei haittaa, pääasia että lukija ymmärtää.
  Mie
  haluaisin parantaa Ruotsinkielen taitoani, ja se vaatis
  “kotiopettajan”, noin nelikymmpisen “femalen” pitkäpinnaisen (hyvät
  hermot) ja möte kerran kuussa ;), niin kahvia pitäs olla monta litraa
  opiskelunohessa.

 2. Nå hej V-P!
  En ole opiskellut “meänkieltä” mutta voin yrittää näin minun suomenkielellä. Ettekö te suomessa ole lukenut ruotsia koulussa? Mie vain olen lukenut suomea. Muttako ei käytä, ja vain puhhuu täta ommaa puhekieltä, niin se sujjuu liian huonosti kirjotuskielellä, ottais ajatuksista likaa… Toivottavasti ymmärrät mitä luet!

 3. Kirjoita joskus “meänkilelä”, koska lukijoita on varhmaan moleminpuolin väylää ja aina Ivalojoen ja Inarinjärven rantoja myöten ja saattaapa olla Ruijassa asti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *